FAQ

Wat kost airbrush?

De kosten van airbrush of special paint hangt samen met een aantal factoren; 

 

Complexiteit:

Hoe gedetailleerder het design, des te bewerkelijker het project wordt. En daarmee ook aantal uren die ermee gemoeid gaan. 

 

Kleur:

Monochroom of full colour? Kleur maakt een special paint uniek. De verschillende kleuren worden allemaal apart opgebouwd.  Begrijpelijkerwijs wordt een special paint met elke toegevoegde kleur een stuk arbeidsintensiever.

 

Basis:

Is de basis spuitklaar en strak? Een ander aspect wat de prijs bepaald is de voorbewerking. De perfecte special paint begint bij de basis. Het te spuiten object met 100% strak, kras-, deuk- en vetvrij zijn, alvorens er begonnen kan worden met het spuitwerk. 

 

Afwerking:

Ook de afwerking speelt in rol in het kostenplaatje. Wilt u een hoogglans afwerking gelijk aan de glans van glas? Of een mooie matte afwerking? Of een combinatie?

 

Om een juiste inschatting van de kosten te maken heb ik goede informatie nodig. Uiteraard kunnen wij u  hierbij helpen en kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Waarom is airbrush zo duur?

Uiteraard is special paint niet zomaar iets wat u laat doen, vaak is het een weloverwogen keuze. Logisch! Er komt namelijk heel wat bij kijken, ook qua kosten. 

 

Airbrush art is een kunstvorm. Persoonlijke wensen komen tot leven met unieke, handgemaakte designs! Dat is wat airbrush bijzonder maakt. U kunt een airbrush artiest vergelijken met een tattoo artiest, ieder met zijn eigen stijl en kwaliteiten. 

 

Buiten het artistieke aspect, komt er ook een deel technische kennis bij kijken. Opbouw van verschillende verfsoorten, laagdiktes en kleurgebruik. Maar ook bij demonteren en monteren van losse onderdelen op bijvoorbeeld uw motorfiets, is technische kennis een vereiste. 

 

In een special paint gaat vooral heel tijd zitten. Dit begint al bij het voorbewerken en eindigt pas bij het afwerken van de blanke lak. Daarnaast wordt al het spuitwerk in een professionele spuitcabine uitgevoerd. 

 

Als je naast het aspect van de arbeid ook nog het materiaal optelt, kan een special paint vaak duurder uitvallen dan verwacht. Maar vergeet niet dat u daar een uniek, hand vervaardigd kunstwerk van de hoogste kwaliteit voor terugkrijgt. Moet mijn motor gedemonteerd worden?

In bijna alle gevallen moet de motor deels gedemonteerd worden. Ook al wilt een airbrush design op de bestaande lak laten maken, dan zal toch het deel in zijn geheel afgewerkt moeten worden met blanke lak. Om het beste resultaat te garanderen, moet er vaak één en ander gedemonteerd worden. Bij motoren is dit vaak niet een grote klus en is een tank of spatscherm makkelijk te demonteren. 

 

Ik verzorg uw project van a tot z.

Zo kunt u zorgeloos uw motor bij mij achterlaten en u er na het spuitwerk meteen weer volop van kan gaan genieten.Hoelang ben ik mijn motor of auto kwijt?

Hoelang ik bezig ben met uw project is natuurlijk afhankelijk van de omvang van de klus. 

Een complete spuitklus van bijvoorbeeld een Harley Roadking zal al gauw 4 tot 6 weken in beslag nemen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er dan constant aan gewerkt wordt. 

Als er gebruik van candy kleuren gemaakt gaat worden en daarop nog andere kleuren en designs terug moeten komen, gaat er een aantal dagen tijd overheen tussen elke laag. Dit voorkomt het inzakken van de lak na verloop van tijd. Hoe sneller alle lagen worden gezet, hoe minder de verf de kans krijgt om uit de dampen. De verdunners zullen na verloop van tijd als nog verdampen, maar zorgt er dus voor dat daarmee de lak terugzinkt. 

Ik neem de tijd die er nodig is om het beste resultaat te leveren. Een haast klus is voor mij 'not done', niemand wil concessies doen op kwaliteit!

 Wat zijn candy kleuren?

Voor candy kleuren bent u bij de special painter aan het juiste adres. Maar wat is nou een zogenaamde candy kleur? 

Candy kleuren zijn meerlaagse verfsystemen.

Veelal wordt er gebruik gemaakt van een zilver metallic of goud metallic ondergrond. Hierop wordt een vrijwel transparant gekleurde inkt gespoten. Deze kleur wordt een meerdere lagen opgebouwd. Door het transparante karakter is de verf erg gevoelig voor wolk- of baanvorming in de kleur. Dat maakt dat candy verven geliefd en gehaat zijn binnen de spuitwereld. 

Wat maakt een candy zo bijzonder?  Door de drie lagen die elk in elkaar oplossen en vormt zich een prachtige diepte in de kleur. De zogenaamde flip flop van een candy kleur is ongekend hoog. Daar waar veel licht op het deel valt zal qua kleurintensiteit heel mooi oplichten, terwijl de overige schaduwdelen juist heel erg donker afsteken. Dit maakt de kleuren zo levendig. 
Voor meer informatie of vrijblijvende offerte bel of mail, of kom eens langs in Aldegea Sm.  

Like ons op Facebook!!   www.facebook.com/jelsenspecialpaint 

 

 

 

Jelsen Aerographic Design

Skeane Heawei 9

9216XS  ALDEGEA SM. 

info@jelsen.nl

0629409900

 

KvK-nr.: 63221608

BTW-nr.: NL211177994B01